Monaco verzuimt koppositie over te nemen van PSG

29 september 2017, 23:05

AS Monaco heeft verzuimd de koppositie van Paris Saint-Germain over te nemen. De kampioen van Frankrijk liet vrijdag tegen Montpellier de overwinning uit de vingers glippen: 1-1. Gezien het spelbeeld was dat een terecht punt voor Montpellier.

Montpellier bleek vorige week al een moeilijk te bespelen ploeg. Paris Saint-Germain beet zich toen stuk op de huidige nummer tien van de Ligue 1 (0-0). Monaco, waar Terence Kongolo weer in de selectie ontbrak, had in eigen huis eveneens moeite met Montpellier. De bezoekers hadden zelfs de beste kansen, maar de goal viel voor de thuisploeg.

Wie anders dan Radamel Falcao opende de score. In de slotfase van de eerste helft gleed hij op aangeven van Rony Lopes de 1-0 in het doel. Erg opvallend: het was zijn dertiende doelpoging dit Ligue 1-seizoen, en al zijn twaalfde doelpunt. Die fraaie statistiek zal El Tigre waarschijnlijk even gestolen kunnen worden, zijn goal bleek onvoldoende.

Monaco kon niet doordrukken en kreeg in blessuretijd de deksel op zijn neus. Souleymane Camara zorgde in de extra tijd voor de verdiende gelijkmaker. Monaco heeft nu evenveel punten als PSG, maar de Parijzenaars komen zaterdag thuis in actie tegen Girondins Bordeaux.