Bosz: "Twee keer per seizoen heb je zo'n wedstrijd"

30 september 2017, 19:58

Na twee mooie doelpunten in de eerste 23 minuten won Borussia Dortmund zaterdag de uitwedstrijd tegen subtopper FC Augsburg met 1-2, maar gemakkelijk had de ploeg het zeker niet. Met name in de tweede helft was de tegenstand die Augsburg bood groot, zag ook coach Peter Bosz.

"We zijn blij met het resultaat. Dit was de slechtste wedstrijd sinds ik trainer van Dortmund ben", aldus Bosz op de clubwebsite. "Het was vandaag niet gemakkelijk. In de eerste helft hadden we veel ruimte, maar hebben we niet goed gevoetbald. Na rust hebben we helemaal niet meer gevoetbald. Elke ploeg heeft per seizoen twee van dit soort partijen. Daarom ben ik heel blij dat we toch hebben gewonnen."

Pierre-Emerick Aubameyang had twaalf minuten voor tijd wel kans op de 1-3, maar zijn Panenka-penalty pakte verkeerd uit: de inzet van de spits uit Gabon was een eenvoudige prooi voor Augsburg-keeper Marwin Hitz. "Auba is een belangrijke speler voor ons. Hij heeft al acht keer gescoord en is ons altijd van dienst geweest. Vandaag was hij niet goed. Alleen op de keeper af, een kopbal en een strafschop, dat zijn normaal kansen die hij benut. Maar ook voor hem geldt dat je twee keer per seizoen zo'n wedstrijd hebt. Vandaag was daar één van", nam Bosz het op voor Aubameyang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen