PSV werkt ook tegen dapper Willem II aan doelsaldo

30 september 2017, 21:57   Bijgewerkt: 1 oktober 2017, 08:49

PSV heeft zaterdagavond in Eindhoven Willem ll met 4-0 opzij weten te zetten. Alle doelputen vielen na de rust, nadat PSV een moeizame eerste helft in het tweede bedrijf een swingend vervolg wist te geven. Hirving Lozano maakte zowel de openingstreffer als de 3-0, terwijl Gaston Pereiro er tussendoor 2-0 van wist te maken. Aanvoerder Van Ginkel pakte vanaf elf meter ook zijn treffer mee. Willem II mocht 45 minuten lang hopen op een resultaat, maar viel door de mand toen PSV na de thee het tempo opschroefde.

De eerste helft verliep met name aan Eindhovense kant wat stroef. PSV had zoals kon worden verwacht verreweg het meeste balbezit, maar had veel moeite met het vinden van een opening bij het compact spelende Willem ll. Zo voltrok het eerste half uur van de wedstrijd zich met veel gebrei aan de kant van PSV, terwijl Willem ll met het weinige balbezit dat het kreeg zuinig omging.

De verdedigende discipline die Willem ll voor de rust kon opbrengen was in het tweede bedrijf dus al snel verdwenen. Nog voordat er een uur was verstreken had PSV de punten dan ook al zo goed als binnen, toen Chucky Lozano zijn tweede van de avond binnen kopte. Aanvoerder Van Ginkel leverde opnieuw de assist, ditmaal met een perfecte voorzet. De 3-0 tussenstand was voor de Eindhovenaren het startschot om opnieuw een monsterscore te proberen neer te zetten. Men kreeg daarbij wat hulp van scheidsrechter Manschot, die een prima redding van Wellenreuther verkeerd beoordeelde en de bal op de stip legde. Van een overtreding was totaal geen sprake, want Wellenreuther was simpelweg eerder bij de bal dan Locadia. Van Ginkel wist met dit cadeautje echter wel raad en noteerde naast twee assists dus ook een treffer.

Het verzet van Willem ll was nu definitief gebroken, maar groter werd de score tot opluchting van de Tilburgers niet. PSV blijft met de 4-0 zege aan kop van de Eredivisie, terwijl de competitiestart van Willem ll met zes nederlagen uit zeven wedstrijden gerust zorgelijk genoemd mag worden

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen