Van Bronckhorst content: "Waren in alles beter dan AZ"

1 oktober 2017, 15:50

Om de rust te laten terugkeren moest Feyenoord zondagmiddag winnen bij AZ en dat is gelukt: in Alkmaar werd het 0-4. Trainer Giovanni van Bronckhorst is blij met het veldspel en de behaalde drie punten.

Er stond druk op bij Feyenoord, beseft de coach. "Bij deze club moet je elke week winnen, dat weet je. Daarom stond er na een paar nederlagen wel wat druk op vandaag", zegt de coach op de website van zijn werkgever. "Aan de andere kant geeft die druk ook de energie om te presteren, zoals we vandaag hebben gedaan. Dit was de enige manier om te antwoorden na de nederlagen tegen NAC Breda en Napoli. We moesten er staan en stonden er ook."

Er was gedurende negentig minuten geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, weet de hoofdtrainer. "We waren vandaag in alles beter dan AZ. In balbezit speelden we heel vast. Als er beweging was, konden we vaak de vrije man vinden en makkelijk opbouwen. Dat hebben we goed gedaan vandaag."

Van Bronckhorst zag bovendien dat Feyenoord verdedigend op de been bleef, ondanks de vele mutaties. "Met name achterin vond ik ons heel sterk. Jeremiah St. Juste en Renato Tapia deden het als centraal duo heel goed vandaag. Het is niet makkelijk om ineens samen te spelen. Die jongens hebben het uitstekend gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen