Roda JC boekt in kelderkraker tegen Sparta eerste zege

1 oktober 2017, 18:40

Roda JC heeft na zeven gespeelde wedstrijden dan eindelijk de eerste punten van het seizoen binnengehaald. De zuinig spelende Limburgers stonden bij rust al met 0-2 voor. Tsiy William Ndenge en Dani Schahin benutten de enige twee Roda-kansen in de eerste helft. Sparta kon lange tijd aanvallend niets uitrichten, maar kwam via Robert Mühren toch nog terug in de wedstrijd. Verder liet Roda het echter niet komen: de Limburgse hekkensluiter staat nu op drie punten, twee minder dan nummer 16 Sparta.

Sparta begon furieus aan de wedstrijd, maar meer dan een kans voor Thomas Verhaar leverde dat niet op. De vleugelaanvaller schoot vanuit een moeilijke hoek recht op doelman Hidde Jurjus af. Hierna zakte de wedstrijd na een wel heel bedenkelijk niveau, waarin Sparta halerwege de eerste helft op 1-0 had moeten komen. Ryan Sanusi kon vrij aanleggen, maar schoot tegen Jurjus op. 

Deze misser kwam Sparta duur te staan, aangezien de enige twee kansen voor Roda JC twee doelpunten opleverden. Na een half uur spelen tekende Ndenge met een achterwaartse kopbal uit een hoekschop voor de openingstreffer. Even later werd Schahin door Julian Chabot en Nicholas Marfelt geen strobreed in de weg gelegd, waarna hij de 0-2 binnen kon schuiven.

De tweede helft verliep volgens een voorspelbaar patroon. Sparta probeerde aan te dringen en Roda JC deed vrijwel niets anders dan tegenhouden. De Kasteelheren liepen zich lange tijd stuk op de verdedigingsmuur van Roda JC en wisten geen kans te creëren. In de slotfase drong Sparta meer aan en tien minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Mühren kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en pegelde hem voorbij Jurjus.

Terwijl Sparta de gelijkmaker probeerde te forceren, kreeg Schahin een levensgrote kans om de wedstrijd te beslissen. De spits kon ongehinderd op het Sparta-doel aflopen, maar zag Frederik Holst op het laatste moment nog ingrijpen met een sliding. Die misser werd Roda echter niet fataal, mede doordat Mühren nog faalde toen hij oog in oog met uitblinker Jurjus stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen