AS Roma wint bij AC Milan, Strootman valt geblesseerd uit

1 oktober 2017, 19:56

AS Roma heeft op bezoek bij AC Milan een knappe 0-2 overwinning geboekt. Minpunt was de hoofdblessure die Kevin Strootman in de eerste helft opliep. Het is nog onduidelijk of hij hierdoor de interlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan.

Strootman en Federico Fazio kregen midweeks nog rust in de Champions League voor het duel met AC Milan. De twee ploeggenoten kwamen na een klein halfuur hard in botsing met elkaar, waarna de Oranje-klant geblesseerd na de kant moest. De middenvelder hadd voor dat moment een keer gevaar gesticht met een harde pegel van afstand. Na zijn vertrek kwam het grootste gevaar van de thuisploeg, Lucas Biglia schoot na een vlot lopende counter over.

Na de pauze kwamen er pas echt grote kansen. Alessandro Florenzi stuitte Gianluigi Donnarumma op, terwijl Alisson Becker Leonardo Bonucci en Nikola Kalinic van het scoren afhield. Een man was er uiteraard niet van het scoren af te houden. Edin Dzeko kegelde de bal vanaf dik twintig meter in de hoek. Enkele minuten later besliste Florenzi de wedstrijd door heel attent een rebound binnen te schieten. Hakan Calhanoglu kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart, waardoor zelfs de stoutste plannen van de Milanezen de prullenbak in konden.