RB Leipzig vloert Köln, trainer Hasenhüttl trots

2 oktober 2017, 08:54

RB Leipzig komt ook in haar tweede Bundesliga-seizoen goed voor de dag. De runner-up van de afgelopen jaargang won zondag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter 1. FC Köln met 1-2 en staat daardoor nu met dertien punten op de vierde plaats.

"We hebben dertien punten. Dat is, na deze uitdagende fase, meer dan ik ooit had gehoopt. Ik ben heel trots op mijn team", aldus Ralph Hasenhüttl, de coach van RB Leipzig, op de clubwebsite. Lukas Klostermann en Yussuf Poulsen zorgden ervoor dat Leipzig na tachtig minuten met 0-2 voor stond in Keulen, maar door de aansluitingstreffer van Yüya ?sako in de 82ste minuut werd het in de slotfase nog spannend.

"In de eerste twintig minuten hadden we problemen. In het hoofd waren we niet heel fris", vervolgt Hasenhüttl. Leipzig verloor dinsdag in de Champions League met 2-0 bij Besiktas. "De 0-1 heeft ons enorm geholpen. Köln ging daarna meer risico's nemen, wat ons meer ruimte gaf en waardoor we de 0-2 konden maken. Dat gaf ons echter ook niet veel rust en we hebben Köln te gemakkelijk de 1-2 laten maken. Köln heeft kwaliteit en we zijn heel blij dat we hier hebben gewonnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen