Schöne hoopt basisplaats te behouden: "Toekijken is niet leuk"

3 oktober 2017, 14:45

Lasse Schöne was afgelopen weekend namens Ajax tegen sc Heerenveen misschien wel de ontbrekende schakel in het elftal van de Amsterdammers. Nadat de Deen op de bank was beland, kreeg hij in Friesland weer een kans in de basis. Nu hij zich (wederom) heeft bewezen, aast de routinier op een basisplaats.

''Ik hoop dat Marcel Keizer nu de juiste opstelling heeft gevonden,'' lacht Schöne tegenover het Deense medium Bold. "Ik weet niet waarom ik gepasseerd werd door Keizer. Maar de trainer kan moeilijk elke dag uitleg geven over zijn keuzes. Als het echt maanden had geduurd, dan had ik natuurlijk wel bij hem aangeklopt. Want het is niet leuk om te moeten toekijken."

De middenvelder hoopt dat de mooie 0-4-zege van Ajax rust geeft in Amsterdam. "Tussen de spelers zit het gewoon goed. Bij een club als Ajax wordt er gewoon heel snel van alles geroepen. We zijn overigens nog steeds niet waar we moeten zijn, maar de overwinning van zondag geeft ons wel een beetje rust.''

Ook denkt hij dat de overwinning goed is voor Keizer. "Trainer zijn van Ajax is namelijk moeilijk. Je moet niet alleen winnen, maar ook mooi voetbal spelen", weet de Deen, die hoopt tegen Sparta Rotterdam wederom in de basis te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen