Exit De Boer domper voor Riedewald: "Ik geef het niet op"

4 oktober 2017, 09:15

Voor Jairo Riedewald was het een bijzondere zomer. De 21-jarige verdediger verruilde niet alleen Ajax voor Crystal Palace, maar zag in Londen ook zijn manager en landgenoot Frank de Boer al na vier competitiewedstrijden ontslagen worden. Riedewald, die tot dusver drie officiële wedstrijden speelde voor The Eagles, heeft zich nu bij Jong Oranje gemeld. Daar ging hij in op zijn eerste maanden in Engeland.

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Riedewald met terugwerkende kracht op het congé van De Boer bij Palace. "Ongelofelijk jammer dat het zo gelopen is. Na vier wedstrijden. Blijkbaar gebeurt het in de voetbalwereld. De wedstrijd tegen Burnley hadden we zoveel pech. Niet normaal. Chagrijnig zaten we in de trein terug naar Londen, de volgende dag was de trainer ontslagen... Heel gek", verzucht Riedewald. Zijn situatie veranderde na de komst van Roy Hodgson ook, omdat De Boer de manager was die hem haalde. "Natuurlijk koos ik mede vanwege De Boer voor Crystal Palace. Maar óók omdat de Premier League voor mij de mooiste en grootste competitie is. Dat verandert niet. En uiteindelijk moet ik als speler ook weer verder."

Riedewald begon met negentig minuten tegen Huddersfield Town, maar raakte vervolgens geblesseerd en kwam alleen nog in actie tegen Burnley en Manchester United. Ondertussen is Palace aan het dolen op de laatste plek in de Premier League, met zeven nederlagen en nul (!) doelpunten voor. Bij Jong Oranje kan hij zijn hoofd even fris maken, waar zijn maatje Riechedly Bazoer hem bij kan helpen. "Heerlijk om weer tien dagen met Ries op te kunnen trekken. Je vindt toch ook een beetje steun bij elkaar. Maar ik geef het niet op, hoor. Londen is een geweldige stad en ik heb een contract tot 2022. Ik ben nog niet afgeschreven."

Jong Oranje kruist komende vrijdag in de EK-kwalificaties de degens met Letland (thuis), alvorens het op dinsdag in en tegen Oekraïne speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen