UEFA gaat racisme Spartak Moskou-fans onderzoeken

4 oktober 2017, 17:09   Bijgewerkt: 5 oktober 2017, 08:21

De UEFA is een onderzoek gestart tegen de supporters van Spartak Moskou. Naar verluidt hebben aanhangers van de Russen, tijdens het UEFA Youth League-duel van vorige week met Liverpool (2-1), Bobby Adekanye racistisch bejegend.

De in Nigeria geboren Nederlands jeugdinternational kwam na een klein uur als invaller in het veld en werd bij vrijwel elk balcontact getrakteerd op apengeluiden. De uitspraak in het onderzoek, waarbij de UEFA zal oordelen over het gedrag van de Spartak-fans, volgt op 19 oktober.

Spartak wacht daarnaast nog drie straffen voor incidenten rondom de Champions League-wedstrijd tegen The Reds (1-1). Het gaat hierbij om ongeoorloofde spandoeken en liederen, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen op de tribunes. Hierover doet de ethische commissie van de UEFA op dezelfde dag uitspraak

De club van Quincy Promes werd eerder na de groepswedstrijd tegen Maribor (1-1) al op het matje geroepen. Spartak kreeg 60.000 euro boete en mag geen fans meenemen naar de volgende uitwedstrijd in en tegen Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen