Katanec stapt na bijna vijf jaar op als bondscoach Slovenië

6 oktober 2017, 15:12

Slovenië mag een nieuwe bondscoach gaan zoeken. Na de late 1-0 nederlaag bij Engeland op donderdag heeft Srecko Katanec besloten op te stappen als eindverantwoordelijke van het nationale elftal, waar hij bijna vijf jaar aan het roer stond.

Door de late goal van Harry Kane is het haast onmogelijk voor Slovenië om het WK te halen. Allereerst moet er zondag gewonnen worden van Schotland, de laatste wedstrijd onder leiding van Katanec. Daarnaast moet Slowakije punten laten liggen thuis tegen Malta en dan moeten de resultaten in de andere groepen er nog voor zorgen dat de Slovenen niet de slechtste nummer twee van alle negen poules zijn. Pas als dat gebeurt, mag het land in november aantreden voor de play-offs.

Katanec nam eind 2012 het stokje over van Slavisa Stojanovic, maar kon het land niet meer naar het WK 2014 leiden. Ook het Europees kampioenschap van 2016 bleek een brug te ver voor Slovenië. De laatste keer dat Slovenië op een eindronde actief was, was in 2010. Op het WK in Zuid-Afrika werd het land in de groepsfase uitgeschakeld door een hele late goal van Landon Donovan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen