Jong Oranje boekt eerste kwalificatiezege tegen Letland

6 oktober 2017, 19:59

Jong Oranje heeft vrijdagavond een ruime 3-0 overwinning op Letland geboekt. De ploeg van Art Langeler had aan aan de eerste helft genoeg, want de eindstand was al voor rust bereikt. Het betekende de eerste zege voor de Nederlandse talenten in de EK-kwalificatiereeks.

Jong Oranje kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong. Na een blunder van de Letse doelman was het Oussama Idrissi die voor de openingstreffer tekende. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelde Nederland de score. Steven Bergwijn schoot raak in de korte hoek en zorgde zo voor een comfortabele 2-0 voorsprong.

Nederland liep voor rust zelfs nog verder uit, want vlak voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen na hands van Antonijs Cernomodijs. Bart Ramselaar faalde vervolgens niet vanaf elf meter. Daarmee leek Jong Oranje in de tweede helft aan het doelsaldo te kunnen gaan werken, maar de thuisploeg speelde na rust beduidend minder. Omdat Letland niet wist te profiteren van enkele foutjes aan de kant van Nederland bleef het bij 3-0.

Door de 3-0 zege stijgt Oranje in de kwalificatiegroep naar plek drie. Wel komen Oekraïne, Engeland, Schotland en Andorra nog in actie deze speelronde.