WK-deelname Oranje schier kansloos na Zweedse monsterzege

7 oktober 2017, 19:58

De kans voor het Nederlands elftal om het WK te halen is flink geslonken. Zweden boekte zaterdagavond in eigen huis een door vele Nederlanders vooraf al gevreesde monsterzege (8-0) op Luxemburg, waardoor de Scandinaviërs flink aan Nederlands' grootste vijand, het eigen doelsaldo, werkte. 

Een gelijk aantal als dat Zweden vanavond tegen Luxemburg maakte bijvoorbeeld. De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het heft in handen en werd na een kleine tien minuten door de Turkse scheidsrechter Göçek aan de openingstreffer geholpen. De arbiter legde de bal wel erg gemakkelijk op de stip na een vermeende overtreding op Ola Toivonen. Geel voor de oud-PSV'er leek meer op zijn plek.

Andreas Granqvist pakte het cadeautje uit en luidde daarmee het begin van een, vanuit Zweeds perspectief, feestelijke avond in. De thuisploeg vond het net vóór het rustsignaal nog twee keer. Tweemaal was het Marcus Berg die scoorde. Zo waren het de oud-Eredivisie-spelers die Luxemburg in de eerste helft de das omdeden en Nederlandse WK-kwalificatie in een almaar brozer perspectief stelden.

Berg (tweemaal), Mikael Lustig, Granqvist (wederom een penalty, ditmaal wel terecht) en Toivonen vonden ogenschijnlijk gemakkelijk het net, ongetwijfeld tot frustratie van iedere Oranje-supporter. Het scenario dat Frankrijk tweemaal punten laat liggen (vanavond op bezoek in Bulgarije, dinsdag thuis tegen Wit-Rusland) lijkt daardoor inmiddels nog bijna hoopvoller dan het scenario dat Oranje zowel vanavond als dinsdag uithaalt tegen respectievelijk Wit-Rusland en Zweden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen