"Spelen met 8-0 Zweden in het hoofd was niet makkelijk"

8 oktober 2017, 11:04   Bijgewerkt: 8 oktober 2017, 14:11

Vincent Janssen onderstreept dat het een lastige avond voor het Nederlands elftal was in Wit-Rusland. Niet alleen vanwege de moeizame 1-3 overwinning in Borisov, maar ook omdat er gespeeld moest worden met de wetenschap dat de grote concurrent Zweden al met 8-0 van Luxemburg gewonnen had.

Omdat Zweden flink uitgehaald heeft en Oranje slechts met 1-3 won, zal er komende dinsdag met zeven goals verschil gewonnen moeten worden in de slotwedstrijd tussen Nederland en Zweden in de ArenA. "Dit is niet wat we verwacht hadden", verzucht Janssen in gesprek met de NOS. "Maar het is de realiteit en daar zijn we niet tevreden mee."

Janssen erkent dat het niet meehielp dat Zweden voor de aftrap van Oranje al met 8-0 had gewonnen. "Dat is niet makkelijk", stelt de spits. "Maar de wedstrijd moet dan nog gespeeld worden en je moet alles geven. Als je die met ruime cijfers wint, dan is het nog steeds mogelijk. Als Zweden het kan, kunnen wij het ook", hield Oranje zichzelf voor. "Dat het uiteindelijk niet gelukt is, komt ook doordat we wat ongelukkig waren. Een balletje op de lat, een bal die de keeper net pakt. We hadden nog drie of vier uitgelezen kansen, daar moesten er meer van in. Je blijft alles geven, maar het is duidelijk dat we ruimer hadden moeten winnen", stelt Janssen.

De conclusie is duidelijk. "Het wordt een héél lastige opgave", aldus Janssen. " We moeten echter van het positieve uitgaan, er zijn meer gekke dingen gebeurd in het voetbal. Daar moeten we ons aan vasthouden. Natuurlijk is de kans heel klein, maar zolang die hele kleine mogelijkheid er is… Je moet die wedstrijd toch spelen. Het wordt bijna onmogelijk, maar het schiet ook niet op als je zegt dat je die wedstrijd net zo goed niet kan spelen", besluit Janssen.

Janssen scoorde zelf niet in Borisov, maar raakte wel de lat. Na 68 minuten werd de speler van Fenerbahçe gewisseld voor Memphis Depay, die met een rake vrije trap de eindstand op 1-3 bepaalde.

[photo,109305,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen