Ghana tekent protest aan bij FIFA door scheidsrechter

8 oktober 2017, 17:35

De nationale voetbalbond van Ghana heeft protest aangetekend bij de FIFA, wegens het optreden van de scheidsrechter bij de in 0-0 geëindigde WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oeganda. Het Afrikaanse land is van mening dat hen onrecht aangedaan is door arbiter Bennett.

Er werd tegen Oeganda een doelpunt van de Ghanees Raphael Dwamena afgekeurd in de blessuretijd. Meteen na het duel diende de GFA, de Ghanese federatie, een protest in bij de FIFA. "Scheidsrechter Bennett heeft een zuivere goal in de 93ste minuut afgekeurd, wat ook te zien is in de herhalingen. Eerder in de tweede helft werd Ghana ook al een penalty onthouden, nadat Frank Acheampong werd neergehaald in het strafschopgebied. We hebben door deze dwalingen geen andere optie dan in protest te gaan", zo klinkt het vanuit de Ghanese voetbalbond.

De actie onderstreept wel dat de urgentie hoog is voor Ghana. Door de doelpuntloze remise tegen Oeganda is de hoop op WK-deelname zo goed als vervlogen. Ghana staat op zes punten derde, achter Egypte (negen) en Oeganda (acht). Van Afrika is tot dusver alleen Nigeria zeker van een WK-ticket.