Southgate terughoudend: "We moeten het nog laten zien"

8 oktober 2017, 15:14

Engeland beleeft weer een prima kwalificatiecampagne – het land is dankzij groepswinst al zeker van deelname aan het WK in Rusland – maar bondscoach Gareth Southgate zorgt ervoor dat The Three Lions niet naast hun schoenen gaan lopen. De oud-international vindt dat Engeland (nog) geen recht heeft om te zeggen dat er 'grote spelers' in de ploeg zitten.

Southgate vindt dat de spelers van de Engelse ploeg hun sporen nog niet genoeg hebben verdiend in het internationale topvoetbal. In Rusland moet Engeland zich bewijzen, stelt de bondscoach. "We kunnen onszelf geen grote spelers noemen. Dat zijn mannen als Gerard Piqué, Sergio Ramos, Sergio Busquets, Toni Kroos, Sami Khedira en Manuel Neuer. En zo kan je nog wel even doorgaan. Als wij een halve finale of een finale bereiken of zelfs een prijs winnen, dan zijn we pas grote spelers. Totdat het zover is, moeten we onszelf nog gewoon bewijzen", zo citeert de BBC de bondscoach. "Het geldt overigens ook voor mij, als coach."

Southgate lijkt de spelers met de beide benen op de grond te willen houden. "Er wordt alleen maar over grote spelers gesproken, omdat er sprake is van hoge transfervergoedingen en Champions League-voetbal. Er wordt een bubbel gecreëerd in ons land, omdat er zoveel geld omgaat in de Premier League en het niveau daar ook hoog is. Maar nogmaals: we moeten het nog laten zien. Dat komt overigens wel goed, omdat de jongens zeer hongerig zijn", stelt Southgate.

Engeland sluit de WK-kwalificatiereeks, waarin het nog ongeslagen is, zondagavond af met een uitwedstrijd tegen Litouwen. In de kwalificatiereeks richting het EK 2016 zette Engeland een perfecte reeks neer, maar in de achtste finale van de eindronde was vervolgens IJsland verrassend met 2-1 te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen