Wales uitgeschakeld: "Dit zal nog wel even pijn doen"

10 oktober 2017, 09:39

Niet eens anderhalf jaar geleden schitterde Wales met een halvefinaleplaats op Euro 2016, maar komende zomer ontbreekt het land op het WK in Rusland. De Welshmen liepen een WK-ticket mis nadat ze maandag de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Ierland met 0-1 verloren.

"Voor rust domineerden we min of meer", aldus Wales-bondscoach Chris Coleman tegen Sky Sports. "We wisten dat Ierland een strijdplan zou hebben en dat hebben ze heel goed uitgevoerd. Daar valt niets op af te dingen." Bij Wales viel Joe Allen in de 37ste minuut geblesseerd uit. "Dat kwam onze creativiteit niet ten goede. Het was moeilijk om een gat te vinden tussen de tien man achter de bal. Martin O'Neill (de bondscoach van Ierland, red.) heeft het geweldig gedaan. Succes aan Ierland." De Ieren mogen in de play-offs proberen een WK-ticket te grijpen.

"Mijn spelers hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg om het over de streep te trekken", vervolgt Coleman. "Voorafgaand aan de laatste vier wedstrijden wisten we dat we ze vermoedelijk alle vier moesten winnen. We hebben drie keer gewonnen, maar onderaan de streep is het niet genoeg. Dit zal nog wel even pijn doen, maar je leert van een nederlaag en we zullen leren van dit duel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen