Cahill én paal redden Australië in play-off tegen Syrië

10 oktober 2017, 13:55   Bijgewerkt: 10 oktober 2017, 14:06

Het dwong Australië tot een verlenging, desondanks is Syrië er niet in geslaagd in de race voor een WK-ticket te blijven. De Australiërs sloegen dinsdag in de return voor eigen publiek in het ANZ Stadium in Sydney toe in de tweede helft van de verlenging. Routinier Tim Cahill kroonde zich tot matchwinner (2-1).

Als nummers drie van de twee Aziatische kwalificatiepoules mochten Syrië en Australië de strijd met elkaar aanbinden in een play-off, waarvan de winnaar vervolgens door mocht naar een play-off tegen de nummer vier van de Concacaf-zone. De eerste ontmoeting tussen beide landen eindigde afgelopen donderdag in een 1-1 gelijkspel. Dat duel werd, gezien de situatie in Syrië, gespeeld in Maleisië. De return volgde dinsdag in Sydney, waarbij 1-1 opnieuw de score na negentig minuten was.

Syrië, waar voetbal al jaren slechts bijzaak is gezien de situatie in het land, mocht op Australische bodem hopen op een stunt. Omar Al Somah bracht de Syriërs in de zesde minuut aan de leiding. Hij scoorde op aangeven van Tamer Haj Mohamad en tekende daarmee voor de 0-1.

Lang konden de Syriërs niet genieten van die goal. Cahill, 37 jaar inmiddels, kopte in de dertiende minuut de gelijkmaker tegen de touwen. De speler van Melbourne City had succes met het hoofd op een pass van Mathew Leckie. Australië was daarna de bovenliggende partij, maar meer goals bleven uit in de reguliere speeltijd. Een verlenging moest zodoende uitkomst bieden.

Ook in de twee extra kwartiertjes had Australië een overwicht en ditmaal drukte het dit wel uit in de score. Opnieuw was Cahill de gevierde man. Ditmaal kopte de routinier raak uit een mooie voorzet van Robbie Kruse. Syrië moest in de 94ste minuut verder met tien man, nadat Mahmoud Al Mawas zijn tweede gele kaart had gekregen. Met tien man zorgde het land toch nog bijna voor een stunt, maar in de slotminuten spatte een vrije trap van Omar Al Somah uiteen tegen de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen