Heldenrol voor Cahill: "Wist dat ik zou gaan scoren"

10 oktober 2017, 16:22

Tim Cahill is een icoon van het Australische voetbal en heeft zijn heldenstatus dinsdag maar weer eens bevestigd. De inmiddels 37-jarige spits nam in de play-off tegen Syrië twee goals voor zijn rekening, waardoor Australië met 2-1 won en door is naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie. De routinier is blij.

Australië kwam in het thuisduel met 0-1 achter, maar Cahill maakte al in de dertiende minuut gelijk. Zijn winnende goal viel uiteindelijk diep in de verlenging. "Dit is waar voetbal om gaat. Je moet je eigen verhaal schrijven", zegt de spits van Melbourne City FC op de website van de bond. "Ik wist al dat ik ging scoren. Het voelt net als wachten op de bus, je weet namelijk toch al dat je op de goede plek zal staan als dat moet."

Cahill was niet de opvallendste man in de wedstrijd, maar wist toch twee keer te scoren. "Ik raakte de bal niet zo vaak aan als ik zou willen, maar ik heb mijn werk gedaan. Dat doe ik mijn hele leven al en dat blijf ik doen", aldus de 37-jarige aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen