Bogarde blij met Ajax-rol: "Was wennen, maar gaat prima"

13 oktober 2017, 10:10

Het was even wennen voor Winston Bogarde, maar de voormalig verdediger heeft het inmiddels naar zijn zin in zijn nieuwe functie bij Ajax. De oud-international werkt sinds dit seizoen als assistent-trainer bij Jong Ajax.

"Het bevalt goed'', vertelt de rechterhand van Michael Reiziger op de website van Ajax "Het is wel iets anders dan wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan, toen ik meer individueel trainer was. Daarna was ik nog assistent bij de jeugdelftallen. Maar je richten op één elftal is toch iets anders, al houd je uiteraard de ontwikkeling van de talenten in de gaten. Het was wel even wennen, maar het gaat nu prima."

In de Eredivisie neemt zijn werkgever Ajax het zaterdag op tegen Sparta, de club die hij tijdens zijn actieve loopbaan drie jaar diende. "Ajax heeft de drie punten hard nodig", weet Bogarde. "Ik denk dat Sparta voor Ajax op dit moment een goede tegenstander kan zijn om het vertrouwen op te krikken, waarbij Ajax wat goals kan maken en met veel vertrouwen toe kan werken richting de daaropvolgende heel belangrijke wedstrijd: Feyenoord-uit."

Met Jong Ajax neemt Bogarde het maandag op tegen Almere City FC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen