Martens: "Mijn leven is compleet veranderd na het EK"

13 oktober 2017, 13:11

Ze was al een ster in het Nederlandse vrouwenvoetbal, maar na het EK in eigen land is de populariteit van Lieke Martens tot grote hoogte gestegen. De 24-jarige aanvalster geeft aan dat haar leven compleet is veranderd.

Martens won met de Leeuwinnen het EK, werd vervolgens verkozen tot de beste speelster van dat toernooi en werd als klap op de vuurpijl ook nog uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. "Mijn leven is compleet veranderd na het EK", geeft Martens aan op de website van de FIFA. "Het EK was de belangrijkste maand van mijn leven. Het voelde geweldig om deel uit te maken van onze selectie. We beleefden een geweldig toernooi en het voelde goed om belangrijk te zijn. De finale winnen en ook nog scoren is iets om nooit te vergeten."

De 24-jarige speelster van FC Barcelona beseft dat het vrouwen-EK veel teweeg heeft gebracht in Nederland. "Ik ben ervan overtuigd dat het vrouwenvoetbal voor eeuwig veranderd is in mijn land. We voelden enorm veel steun tijdens het toernooi, niet alleen in het stadion maar ook van de mensen thuis. Ik denk dat we veel mensen hebben overtuigd van vrouwenvoetbal. We mogen trots zijn."

Ons interview met Martens na het gewonnen EK in eigen land:

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen