Koeman heeft geen trek in bondscoachschap bij Oranje

13 oktober 2017, 14:51

Natuurlijk zingt zijn naam weer rond door het aanstaande vertrek van Dick Advocaat, maar Ronald Koeman gaat niet in op de avances van de KNVB. De coach focust zich volledig op zijn werk bij Everton en heeft laten weten dat het bondscoachschap bij het Nederlands elftal geen optie is.

Dick Advocaat zwaait nu nog de scepter bij Oranje, maar de zeventigjarige oefenmeester vertrekt hoogstwaarschijnlijk na de twee oefeninterlands in november. Koeman was in 2014 al in beeld bij de KNVB, dat toen echter opteerde voor Guus Hiddink met Danny Blind als aangekondigde opvolger. Koeman heeft op Goodison Park nog een contract tot 2019 en is niet van plan om die verbintenis te laten afkopen door de KNVB.

De Nederlander werd vrijdagmiddag tijdens het persmoment gevraagd naar een eventuele baan als bondscoach van Oranje. "Ik ben niet verrast dat mijn naam weer rondzingt", sprak Koeman volgens de Liverpool Echo. "Een paar jaar geleden werd mijn naam ook genoemd, dus dit is zeker geen verrassing. Ik ben nu manager van Everton en dat is waar het op dit moment om draait."

Hij heeft ook geen zin om aan een job bij Oranje te denken. "We hebben bij Everton genoeg werk te doen", zegt Koeman, doelend op de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. "Daar ligt mijn prioriteit."

Dat Oranje wederom niet aanwezig zal zijn op een groot toernooi, vindt Koeman geen grote verrassing. "We hebben kwaliteit verloren. We hebben geen Europese topspelers meer. Robben was de laatste topspeler, maar hij zwaait nu ook af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen