Komt er ook een Messi-show in Wanda Metropolitano?

14 oktober 2017, 12:10   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 12:16

In de persoon van Neymar vertrok er afgelopen zomer een grote ster uit Camp Nou, maar voor een inzinking heeft dat vooralsnog niet gezorgd bij FC Barcelona. Integendeel: de topclub draait aan de hand van Lionel Messi als een tierelier en is na zeven speelronden nog foutloos in de competitie. Zaterdagavond speelt de koploper de lastige uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. FCUpdate.nl blikt vooruit op de Spaanse kraker. 

Messi is weer de ster

Het 'post-Neymar-tijdperk' verloopt sowieso uitstekend bij Barcelona, dat in de competitie ouderwets op dreef is. Alle duels tot dusver werden gewonnen, met een indrukwekkend doelsaldo. Barcelona maakte al 23 goals en kreeg er slechts twee tegen. De voorsprong op concurrenten Real Madrid en Atlético Madrid bedraagt daardoor al respectievelijk zeven en zes punten.

Geen uitsupporters present

Er zullen vanavond (aftrap 20.45 uur) geen uitsupporters present zijn in de splinternieuwe voetbaltempel. Door een logistieke fout zijn er geen kaarten beschikbaar voor de Barça-fans. Atléti ging er ten onrechte vanuit dat in het nieuwe Estadio Wanda Metropolitano alleen thuissupporters zouden zitten. Het lijkt een domme fout, maar volgens diverse Spaanse media is het een bewuste actie om rellen te voorkomen. Door de onrust in Catalonië staan de verhouding tussen Barcelona en hoofdstad Madrid op scherp.

Simeone looft 'de allerbeste' 

Simeone zei op het persmoment eveneens dat Atlético altijd sterk is tegen Barcelona, maar dat is niet aan de resultaten van de afgelopen jaren af te lezen. Hij won als coach slechts twee van de 21 wedstrijden tegen Barcelona. De Catalanen wonnen zes van de laatste zeven uitwedstrijden tegen Los Colchoneros en verloren in 2010 voor het laatst van de titelconcurrent. Een slechte reeks, die Atlético maar wat graag wil beëindigen. [photo,108928,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen