Guardiola teleurgesteld in uitspraak van Pochettino

14 oktober 2017, 16:23

Manchester City-manager Pep Guardiola vindt dat hij niets lelijks heeft gezegd, toen hij Tottenham Hotspur 'een Harry Kane-ploeg' noemde. Mauricio Pochettino, de trainer van The Spurs, had zijn Spaanse vakbroeder om diens uitspraak 'respectloos' genoemd. Hij heeft Guardiola echter verkeerd begrepen, stelt laatstgenoemde.

"In mijn loopbaan ben ik nog nooit respectloos geweest. Ik weet heel goed dat Tottenham niet alleen om Harry Kane draait. Ik bedoelde gewoon dat hij veel doelpunten maakt", aldus Guardiola tegen de BBC. "Vorig seizoen was ik volgens mij degene die de meeste waardering toonde voor het spel van Tottenham. Het is één van de best voetballende teams. Dus ik ben heel teleurgesteld, als hij (Pochettino, red.) dat inderdaad heeft gezegd."

"Guardiola maakte deel uit van de grote successen van FC Barcelona, maar toen heb ik ook nooit gezegd dat het 'een Lionel Messi-ploeg' was", zei Pochettino vrijdag. "Op mij heeft het geen invloed, maar voor veel mensen was het respectloos. Iedereen verdient erkenning. Naar mij toe was het niet respectloos, maar voor veel mensen was het onnodig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen