Eerste competitiegoal Ronaldo helpt Real langs Getafe

14 oktober 2017, 18:38   Bijgewerkt: 14 oktober 2017, 19:09

Real Madrid is aan nieuw puntenverlies in de Spaanse competitie ontsnapt. De Koninklijke maakte zaterdag op bezoek bij Getafe pas in de slotfase het verschil. Door een late goal van Cristiano Ronaldo, die nog niet had gescoord in dit La Liga-seizoen, werd het 1-2 in het Coliseum Alfonso Pérez van Getafe.

Real kon dit La Liga-seizoen nog niet overtuigen. In de eerste zeven duels pakte het slechts veertien punten. De ploeg van coach Zinedine Zidane liet punten liggen tegen Valencia (2-2), Levante (1-1) en Real Betis Sevilla (0-1). Ook tegen Getafe had Real het niet gemakkelijk, maar nieuw puntenverlies bleef uit.

Door een doelpunt van Karim Benzema in de 39ste minuut ging Real rusten met een 0-1 voorsprong. De Franse spits had dit seizoen nog niet gescoord in de Spaanse competitie, mede doordat hij een maand was uitgeschakeld vanwege een blessure aan zijn dijbeen.

Real overtuigde echter niet en daarvan leek Getafe te profiteren. Jorge Molina bracht de thuisclub in de 56ste minuut langszij. De aanvaller stond in de ogen van de grensrechter geen buitenspel en scoorde ondanks de druk van Marcos Llorente, die de bal als laatste leek te raken, de 1-1. In het laatste half uur ging Real op jacht naar een nieuwe voorsprong en die kwam er in de slotfase toch nog.

Ronaldo groeide met een doelpunt vijf minuten voor tijd uit tot matchwinner. De Portugese ster schoot de bal in de verre hoek na een mooie pass van Isco. Ook Ronaldo had dit La Liga-seizoen nog niet gescoord. Bij hem had dat mede te maken met een schorsing. Eerder in de partij was Ronaldo al dicht bij de 1-2 geweest: bij de tweede paal had hij de bal voor het intikken, maar hij plaatste het leder langs de verkeerde kant van de staander.

Door de winst komt Real op zeventien punten uit acht duels, waarmee het tweede staat. FC Barcelona gaat met 21 punten aan kop en speelt later op de avond (aftrap 20.45 uur) nog de kraker bij Atlético Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen