Utrecht schudt tandeloos Heerenveen na rust van zich af

14 oktober 2017, 22:57

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds 10 september weer eens een Eredivisie-wedstrijd gewonnen. In de eigen Galgenwaard werd er met 3-1 gewonnen van sc Heerenveen, dat nu juist tegen zijn tweede nederlaag op rij aan is gelopen. Heerenveen was in de eerste helft nog de beter voetballende ploeg, maar wist weinig gevaar te stichten. Het felle FC Utrecht nam na rust de regie over en zag de overwinning niet meer in gevaar komen.

FC Utrecht probeerde meteen om Heerenveen op de eigen helft vast te zetten, maar moest toezien hoe de Friezen zich gemakkelijk onder de druk uit konden voetballen. Nadat Yuki Kobayashi van afstand net over schoot, kreeg Cyriel Dessers echter de eerste grote kans. De Belgische Utrecht-spits schoot echter naast, terwijl hij oog in oog met doelman Martin Hansen stond.

Heerenveen bleef de betere ploeg, maar moest met een achterstand de kleedkamer opzoeken. Jean-Christophe Bahebeck kon na een subtiel passje van Ayoub en matig verdedigen van Daniel Hoegh alleen op Hansen af en schoot de bal door de benen van de Heerenveen-keeper: 2-1.

Michel Vlap kreeg de kans om voor een snelle aansluitingstreffer te zorgen, maar de invaller miste een vrije kopkans. Ook het inbrengen van stormram Henk Veerman leverde de Friezen weinig op, waardoor FC Utrecht zonder al te veel problemen de overwinning veilig kon stellen. De Domstedelingen zijn Heerenveen nu tot op één punt genaderd.