Feyenoord verliest dure punten in De Kuip tegen PEC

14 oktober 2017, 23:00

Een week voor De Klassieker tegen Ajax heeft Feyenoord kostbare punten laten liggen. Op eigen veld kwam het zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen PEC Zwolle, dat vooral in de tweede helft moest tegenhouden en goed wegkwam. Ook Nicolai Jorgensen, die zijn rentree maakte na blessureleed, was dichtbij maar kon niet toeslaan.

Feyenoord wist voorafgaand aan het duel dat Ajax zijn plicht had gedaan in eigen huis tegen Sparta, eerder op de avond (4-0). Met het oog op De Klassieker volgende week waren drie punten dus meer dan welkom. Toch ontbrak het aan die gretigheid toen het fluitsignaal klonk. Het betere spel kwam van de bezoekers uit Overijssel, terwijl Feyenoord zelf ook behoorlijk slordig was in de passing.

Maar een groot lichtpunt was natuurlijk wel de rentree van Nicolai Jorgensen. Hij werd de afgelopen weken gemist, maar al helemaal tegen PEC Zwolle toen het vooral voorin niet goed liep. Langzaam begon Feyenoord na een uur spelen meer grip te krijgen op de wedstrijd. Het begon te domineren, zoals het dat vorig seizoen vrijwel elk thuisduel voor elkaar wist te krijgen.

Ondanks de mogelijkheden in de slotfase hield PEC toch stand in Rotterdam-Zuid. Een slechte generale voor Feyenoord met het oog op de kraker tegen Ajax volgende week. Beide ploegen staan op 16 punten, het doelsaldo is in 't voordeel van de Amsterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen