Eerste nederlaag voor Bosz: "Geen goed voetbal laten zien"

15 oktober 2017, 09:25

Peter Bosz zag Borussia Dortmund zaterdagavond voor het eerst onderuitgaan in de Bundesliga. In het Signal Iduna Park was RB Leipzig met 2-3 te sterk. De Nederlandse trainer stelde na afloop dat het voetbal van zijn ploeg een stuk beter had gekund.

Er leek weinig aan de hand voor Dortmund toen er al na vier minuten spelen een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Zo'n drie kwartier later keek de thuisploeg tegen een 1-3 achterstand aan. "We hebben niet geweldig gespeeld. Het was een wedstrijd met veel gevechten en het was spannend, maar we hebben geen goed voetbal laten zien. We hadden vrij veel moeite met het druk zetten van Leipzig", aldus Bosz na afloop.

Vooral in de eerste helft zag Bosz veel ruimte voor verbetering. "We speelden de bal te vaak terug naar onze doelman, waar we anders altijd vooruit spelen. Dit is niet ons soort voetbal. We wisten de vrije man nauwelijks te vinden. En als je dan ook nog slecht verdedigt, dan krijg je drie doelpunten tegen", toont de trainer zich kritisch op de clubwebsite. "Na rust kwamen we al snel met tien man te staan en dan wordt het nog moeilijker. We hebben ervoor gevochten, maar het plan van Leipzig is geslaagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen