Everton ontsnapt dankzij Rooney aan nieuwe nederlaag

15 oktober 2017, 16:37

In de afgelopen zes Premier League-wedstrijden wist het Everton van Ronald Koeman slechts één zege te boeken. Tegen Brighton & Hove Albion was het dus van groot belang voor de club om met drie punten naar huis te gaan. Everton kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Lange tijd leek het bij 0-0 te gaan blijven, maar met nog acht minuten officiële speeltijd te gaan kreeg Everton het deksel op de neus. Anthony Knockaert opende de score voor Brighton. Daarmee leek het gedaan te zijn voor de bezoekers, maar in de slotminuut kreeg Everton een strafschop toegewezen. Wayne Rooney scoorde vanaf elf meter en bezorgde zijn ploeg zo toch nog een punt. Everton leek zelfs drie punten te kunnen gaan pakken. Kevin Mirallas zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Mathew Ryan.

Davy Klaassen bleef het hele duel op de bank. Bij de thuisploeg had Davy Pröpper wel een basisplaats. Everton staat na acht speelronden op een teleurstellende zestiende plaats, maar iets boven de degradatiestreep. De club verzamelde tot nu toe acht punten. Brighton & Hove Albion doet het wat beter. De promovendus bezet de veertiende plaats in de Premier League.

Koeman gaat zware weken tegemoet bij Everton, want in de komende duels zijn Arsenal en Chelsea de tegenstanders. Daarmee neemt de druk op de Nederlandse manager opnieuw toe.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen