AC Milan moet buigen voor Icardi in Derby della Madonnina

15 oktober 2017, 22:55   Bijgewerkt: 15 oktober 2017, 23:02

In een zeer spectaculaire en beladen Derby della Madonnina heeft Mauro Icardi zondagavond de show gestolen. De Argentijnse aanvaller van Internazionale maakte drie treffers en was daarmee de grote man gedurende de kraker tegen AC Milan, die door Inter met 3-2 gewonnen werd. Icardi is de eerste speler sinds 2012 die een hattrick weet te maken in de derby van Milaan.

Diego Milito flikte dat in 2012 namens Inter voor het laatst. Icardi is al jaren een garantie voor doelpunten en heeft zondagavond het beste in zichzelf naar boven gehaald. Hij koos de belangrijkste wedstrijd van het seizoen uit om te schitteren als nooit tevoren. In een zeer intense derby liet de aanvaller de fans van de thuisclub na een halfuur juichen. Hij werkte een voorzet vanaf rechts met veel gevoel vanuit een moeilijke hoek in het doel. De spits liet daarmee zien een echte goaltjesdief te zijn; de goal was namelijk pas zijn eerste balcontact in het vijandelijke strafschopgebied.

Voor rivaal AC Milan waren de druiven zondag bijzonder zuur. In de eerste helft viel het elftal van de bekritiseerde Vincenzo Montella tegen, waardoor de 1-0 achterstand in de eerste helft ook niet heel verrassend was. Na de pauze, die de coach gebruikte om de talentvolle Patrick Cutrone in te brengen, kwam Milan beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Suso in de 56ste minuut. De behendige Milan-speler plaatste de bal met veel gevoel in de verre hoek en verschalkte daarmee de Inter-defensie. Na de 2-1 die Icardi zeven minuten later maakte, kwam de Rossoneri wederom terug. Tien minuten voor tijd scoorde Giacomo Bonaventura, al kreeg hij hulp van Samir Handanovic. De keeper van Inter lag op de grond en wilde de inzet keren maar kon niet voorkomen dat de bal de doellijn passeerde.

Door de late gelijkmaker van Bonaventura leek het op 2-2 uit te draaien, maar de machtige Icardi besloot anders. Door zijn hattrick staat de spits nu op negen goals in zeven speelronden. De belangrijke zege in de derby is voor Inter alweer de derde driepunter op rij, terwijl het voor Milan juist de derde nederlaag in successie is. Door het verlies van Juventus staat Internazionale nu tweede in de Serie A, met 22 punten uit acht duels. Milan staat teleurstellend tiende met twaalf punten. [photo,109541,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen