Zoetebier geeft Nederlandse clubs in Europa weinig kans

17 oktober 2017, 09:16

Edwin Zoetebier denkt niet dat de Nederlandse topclubs de komende jaren nog een rol van betekenis gaan spelen in Europa. De keeper, met wie Feyenoord haar laatste wedstrijd in de Champions League won, luidt de noodklok. "Met de financiële fair-play-regels hebben de clubs het ergt lastig", vindt de oud-keeper.

In het Sportforum van Radio 1 werd de zorgelijke situatie van het Nederlandse voetbal besproken. "Internationaal zijn we niet goed genoeg", oordeelt de voormalig doelman. "Zolang ik van jou kan winnen omdat ik uit Duitsland kom en daardoor een groter afzetgebied heb en dus meer verdien, zijn we kansloos. Ik opteer voor de regels zoals die in het tennis zijn: als ik van jou win, moet ik meer verdienen dan jij. Anders kun je voetballen tot sint-juttemis."

Met Zoetebier in het doel won Feyenoord op 24 september 2002 met 0-1 van Newcastle United. Bert van Marwijk was destijds de hoofdtrainer en Sebastián Pardo maakte het enige doelpunt op St James' Park. Daarna wonnen de Rotterdammers niet meer in het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen