Maduro: "Goal in Klassieker mooiste moment uit mijn loopbaan"

17 oktober 2017, 15:21

Voor Hedwiges Maduro is het maken van de winnende goal in De Klassieker op 17 april 2005 nog altijd het hoogtepunt van zijn loopbaan. De middenvelder schoot destijds de 2-3 voor Ajax in blessuretijd tegen de touwen. "Dat is echt het allermooiste moment uit mijn carrière."

De speler van Omonia Nicosia blikt in het Algemeen Dagblad vooruit op de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van komend weekend. "De Klassieker is de meest beladen en mooiste wedstrijd van Nederland. Vanaf de jeugd is deze wedstrijd al beladen. Toch heb ik geen hekel aan Feyenoord, maar juist respect voor de club. Ik denk ook dat het bij spelers anders ligt dan bij supporters. Zij hebben haat, wij kennen elkaar via bijvoorbeeld Oranje en zijn naast het veld dus soms gewoon vrienden. Behalve als we op het veld staan."

Zijn doelpunt in 2005 tijdens zijn eerste Klassieker blijft de Feyenoord-supporters ook nog lang bij. "De mensen stonden destijds met de handen in hun haren. Er werd gefloten en er werden aanstekers naar me gegooid. Vorig jaar was ik eens in Rotterdam en toen kwam er een jongen naar me toe. Hij zei dat ik een aardige jongen ben, maar dat hij die goal in 2005 nooit zal vergeten. Zo zie je maar hoe enorm de Klassieker nog altijd leeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen