Shakespeare's sprookje bij Leicester City alweer ten einde

17 oktober 2017, 19:10   Bijgewerkt: 17 oktober 2017, 19:15

Leicester City neemt per direct afscheid van trainer Craig Shakespeare. De nummer achttien van de Premier League neemt dat besluit vanwege de tegenvallende resultaten van The Foxes. Dat meldt de club op haar website.

"Craig is een geweldige kracht voor Leicester City geweest, gedurende zijn perioden als assistent en ook sinds hij in februari onder zware omstandigheden het roer overnam", zegt vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. "Helaas, is die goede start die hij destijds had niet doorgetrokken in de maanden erna. Het bestuur denkt dat een verandering nodig is om deze club weer vooruit te laten gaan."

Shakespeare nam in februari het stokje over van succescoach Claudio Ranieri, die ondanks zijn kampioenschap een jaar eerder zijn ontslag kreeg aangezegd. De assistent-trainer deed het als eindverantwoordelijke zo goed, dat hij mocht aanblijven als hoofdcoach van Leicester. Even leek Shakespeare in de Champions League na de Premier League-winst een nieuwe sprookje te schrijven tegen Atlético Madrid, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Een paar maanden later krijgt het verhaal van Shakespeare bij Leicester dus een treurig einde. Op de achttiende plaats en met geen enkele zege in de laatste zes competitieduels is het zeker geen 'eind goed al goed'. Een opvolger is nog niet gepresenteerd. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen