Feyenoord wint dik van Shaktar in UEFA Youth League

17 oktober 2017, 16:57

De jeugd van Feyenoord heeft de A-selectie het goede voorbeeld gegeven. De talenten van de Rotterdamse club boekten dinsdag in de UEFA Youth League, de Champions League voor spelers tot 19 jaar, in het Van Donge & De Roo Stadion een 4-0 zege op Shaktar Donetsk. Vanavond (dinsdag, aftrap 20.45 uur) staan de eerste elftallen van beide clubs tegenover elkaar.

Na een mooie aanval bracht Orkun Kökçü Feyenoord onder 19 al binnen zes minuten op voorsprong. Joël Zwarts tekende in de 39ste minuut voor de 2-0 na voorbereidend werk van Achraf El Bouchataoui. Dylan Vente maakte er een minuut later 3-0 van, in de 59ste minuut legde hij de eindscore vast op 4-0. In de extra tijd mocht Shaktar nog een penalty nemen, maar Maxym Chekh schoot naast.

Door de winst komt Feyenoord onder 19 op vier punten uit drie wedstrijden. De Rotterdammers hebben evenveel punten als Napoli, dat later op de dag echter nog aantreedt tegen koploper Manchester City (zes punten). Shaktar staat puntloos onderaan in de poule.