Van Bronckhorst: "Amrabat ander type dan Toornstra"

17 oktober 2017, 20:39

Feyenoord start dinsdag met een gewijzigde opstelling tegen Shaktar Donetsk in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League, in vergelijking met de ontmoeting van afgelopen weekend met PEC Zwolle (0-0). Uit tactische overwegingen heeft coach Giovanni van Bronckhorst Jens Toornstra op de bank gezet. Sofyan Amrabat schuift vanaf de rechtsbackpositie door naar het middenveld, Bart Nieuwkoop speelt daardoor rechts achterin tegen de Oekraïners.

"Je kijkt ook naar de tegenstander en de bezetting. Met Sofyan hebben we een ander type middenvelder. Zeker als wij de bal niet hebben, moet hij met Bart (Nieuwkoop, red.) heel veel arbeid verzetten om de aanvallende impulsen van Shaktar tegen te houden", aldus Van Bronckhorst bij Ziggo Sport. Op de vraag of hij het scorende vermogen van Toornstra gaat missen, antwoordde hij. "We hebben voorin al drie spelers die kunnen scoren, met eventueel een middenvelder die kan bijsluiten." De Feyenoord-voorhoede bestaat uit Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Jean-Paul Boëtius.

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, St. Juste, Haps; Amrabat, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen