Shaktar-coach Fonseca: "Lastig duel in fantastische atmosfeer"

18 oktober 2017, 07:51

Ondanks een vroege achterstand slaagde Shaktar Donetsk erin om dinsdagavond de drie punten mee te nemen uit Rotterdam. De ploeg uit Oekraïne won met 1-2 en staat daardoor nu keurig tweede in Groep F. Trainer Paulo Fonseca spreekt van een knappe overwinning.

"Het was een mooie avond", was zijn eerste reactie na de winstpartij in De Kuip. "Zoals verwacht werd het een zware wedstrijd in een fantastische atmosfeer. Feyenoord begon sterk en kwam vroeg op voorsprong. Daarna waren we rustiger aan de bal en begonnen we te domineren. Dat lukte ons tot de rode kaart, al kregen we ondanks dat nog meerdere kansen. Het had een gelijkspel kunnen worden, want Feyenoord is een sterke ploeg die het ons moeilijk heeft gemaakt. Toch vind ik de overwinning terecht."

De Portugese trainer geeft aan dat Shaktar geprofiteerd heeft van het feit dat Feyenoord in de tweede helft op zoek moest gaan naar de overwinning. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat het een cruciale wedstrijd was voor Feyenoord en dat ze risico's zouden gaan nemen. Door de ruimte die dan zou ontstaan, zouden wij onze slag kunnen slaan", besluit hij op de clubwebsite. 

De eerstvolgende tegenstander van Shaktar in de Champions League is wederom Feyenoord; beide ploegen treffen elkaar op 1novermber in Charkov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen