Keizer kijkt uit naar Klassieker: "Heel veel zin in"

18 oktober 2017, 16:06

Feyenoord was tot en met dinsdagavond nog bezig met wedstrijd tegen Shaktar Donetsk, maar bij Ajax is het vizier sinds afgelopen weekend al gericht op De Klassieker van aankomend weekend. Trainer Marcel Keizer beleeft dan zijn eerste Feyenoord – Ajax als trainer en heeft er zin in.

Ajax heeft na afgelopen weekend evenveel punten als rivaal Feyenoord. Wie zondag wint, neemt dus afstand van de concurrent. "Ik heb er heel veel zin in en er staat wat op het spel", blikt Keizer vooruit tegenover Ajax TV. "Het is gewoon een competitiewedstrijd, maar wel een hele leuke om te spelen en bij te zijn. De prestige tussen beide clubs doet wat met je. Het is dus één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. We willen winnen, dat is het belangrijkste. We kunnen nu nog niet kijken naar een titelstrijd, want dat is nog heel ver weg."

Dat er zondag, net als de afgelopen jaren geen uitfans mee gaan, betreurt de oefenmeester. "De sfeer is altijd prachtig, maar het is jammer dat het niet met twee supportersscharen is. Dat maakt de sfeer sowieso altijd wat minder. Maar goed, we weten dat het daar hectisch kan zijn, maar wij moeten gewoon voetballen en ons werk doen. Dat is het belangrijkste."

Feyenoord speelde dinsdag nog in de Champions League, terwijl Ajax midweeks vrij is. Keizer denkt echter niet dat de Amsterdammers daar voordeel van hebben. "Ik denk dat dat geen invloed heeft. Van dinsdag tot zondag is prima om te rusten, dus ik denk niet dat dat van invloed is. Ik denk sowieso niet dat er een favoriet is, omdat ik het in mijn ogen vrij gelijkwaardig is. Dat maakt het alleen maar spannender."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen