Werkgever van Van der Wiel vindt nieuwe trainer

18 oktober 2017, 18:07

Cagliari heeft een dag na het ontslag van Massimo Rastelli een nieuwe trainer aangesteld. De werkgever van Gregory van der Wiel gaat voor de tweede keer in zee met Diego Lopez, een 43-jarige Uruguayaan die twaalf jaar lang voor de Italianen voetbalde. Cagliari is de huidige nummer dertien van de Italiaanse Serie A.

De aanstelling is woensdag door Cagliari via de officiële kanalen bevestigd. Hij ligt vast tot medio 2019. Lopez kent Rossoblu door en door, als speler maar ook als trainer. Zijn trainerscarrière begon in Sardinië, waar de Zuid-Amerikaan startte als assistent. In het seizoen 2013/2014 stond Lopez op eigen benen en maakte hij als trainer kennis met de wondere wereld van het Italiaanse voetbal.

In dat seizoen besloot Cagliari hem in februari te ontslaan, omdat besluit binnen 24 uur vervolgens weer terug te draaien. Twee maanden later viel voor hem alsnog het doek. Daarna werkte Lopez voor Bologna en Palermo. Hij is nu aangesteld als opvolger van Rastelli. Onder Rastelli vierde Van der Wiel afgelopen weekend zijn basisdebuut voor Cagliari.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen