Groep C: Chelsea en Roma delen punten in spektakelstuk

18 oktober 2017, 22:58

Chelsea en AS Roma vermaakten het publiek woensdagavond flink in de Champions League. Op Stamford Bridge speelden de ploegen met 3-3 gelijk. Daarmee blijft Chelsea koploper in groep C met zeven punten, twee meer dan nummer twee Roma.

Chelsea begon thuis sterk en kwam al na elf minuten spelen op voorsprong op Stamford Bridge. David Luiz krulde de openingstreffer binnen. Na 37 minuten leek Chelsea op rozen te zitten toen Eden Hazard voor de 2-0 tekende. De Belg schoot raak op aangeven van Álvaro Morata. Toch was dat doelpunt volledig tegen de verhoudingen in, want Roma was op dat moment de sterkste ploeg. De bezoekers kregen goede kansen via onder anderen Kevin Strootman, maar Chelsea had het aan Thibaut Courtois te danken dat de Italianen niet scoorden.

Vlak voor rust viel het verdiende doelpunt voor Roma alsnog. Met nog vier minuten te gaan knalde Aleksandar Kolarov de aansluitingstreffer binnen. Na rust kwam Roma helemaal terug en met 64 minuten op de klok was het weer gelijk. Edin Dzeko zorgde met een geweldige volley voor de 2-2.

Met nog twintig minuten te spelen zorgde Dzeko er voor dat het uitvak feest kon vieren. De spits kopte na een vrije trap van Kolarov binnen en zorgde zo dat de achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong voor de bezoekers. Lang kon Roma daar echter niet van genieten want al snel was het weer gelijk. Hazard maakte zijn tweede van de avond en kopte de 3-3 binnen. Dzeko kreeg nog een goede kans op een hattrick, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen.

Uiteindelijk bleef het dus bij 3-3 op Stamford Bridge. Daardoor blijft Chelsea koploper in groep C met zeven punten uit drie wedstrijden. AS Roma staat op vijf punten. Atlético Madrid, dat eerder op de dag in actie kwam tegen Qarabag FK, is de nummer drie met twee punten. Qarabag heeft één puntje en is daarmee de hekkensluiter.