Fortuna Sittard laat dure punten liggen, NEC profiteert

20 oktober 2017, 22:04

Fortuna Sittard heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd om een ticket voor de play-offs. Tegen FC Eindhoven werd het 2-2. Omdat NEC Nijmegen wel wist te winnen van FC Volendam stijgt die ploeg naar de tweede plaats in de Jupiler League. Jong Ajax blijft ondanks een nederlaag koploper.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven

Fortuna Sittard kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Daardoor zakt de club naar plaats drie. De thuisploeg kwam kort voor rust wel op voorsprong dankzij Djibril Dianessy. Mart Lieder tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Met nog twintig minuten te gaan zette Stefan Askovski Fortuna weer op voorsprong, maar Eindhoven kwam opnieuw terug. Fries Deschilder bepaalde de eindstand op 2-2.

FC Volendam-NEC

NEC Boekte vrijdagavond een vrij eenvoudige 0-2 overwinning op bezoek bij FC Volendam. Arnaut Groeneveld opende na een uur spelen de score en een kwartier voor tijd verdubbelde Sven Braken de stand. Door de zege stijgt NEC naar plek twee op de ranglijst. Het gat met Jong Ajax is twee punten. FC Volendam blijft op de laatste plaats staan.

Go Ahead-Jong Ajax

Jong Ajax kwam na twaalf minuten spelen nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Dennis Johnsen. Een minuut later maakte oud-Ajacied Sam Hendriks echter weer gelijk. Met 25 minuten op de klok boog Joey Suk de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Kort voor rust kreeg Jong Ajax de volgende tegenslag te verwerken toen Deyovaisio Zeefuik een directe rode kaart kreeg. Twee minuten daarna zorgde Xandro Schenk voor de 3-1. Go Ahead verzuimde in de tweede helft om verder afstand te nemen. Leon De Kogel maakte er na een uur nog 4-1 van en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Helmond Sport-Telstar

Telstar deed goede zaken door op bezoek bij Helmond Sport een 1-2 overwinning te boeken. Andrija Novakovich zorgde al na zes minuten voor de openingstreffer. Arne Naudts zorgde nog voor de gelijkmaker, maar Telstar kwam nog voor rust weer op voorsprong. Mohamed Hamdaoui tekende voor de treffer die uiteindelijk de winnende bleek te zijn.

FC Oss-Den Bosch

FC Oss en FC Den Bosch deelden vrijdag de punten. De bezoekers kwamen op voorsprong toen Niek Vossebelt na 24 minuten een penalty benutte. Oss kwam vervolgens met een razendsnel antwoord, want binnen een minuut maakte Huseyin Dogan weer gelijk. Daarna werd er vervolgens niet meer gescoord. Oss is daardoor de nummer vijf op de ranglijst terwijl Den Bosch zevende staat.

FC Dordrecht-De Graafschap

De Graafschap pakte op bezoek bij FC Dordrecht een punt. De bezoekers kwamen na 72 minuten op voorsprong dankzij Lars Nieuwpoort, maar wisten de overwinning niet over de streep te trekken. Met nog negen minuten te spelen bepaalde Mailson Duarte de eindstand op 1-1.

Jong AZ-FC Emmen

Jong AZ was in eigen huis te sterk voor FC Emmen. Binnen een minuut zorgde Dabney Dos Santos ervoor dat de Alkmaarders op voorsprong kwamen. Tien minuten na rust maakte Jamie Jacobs er 2-0 van. Michiel Hemmen maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen