Assaidi neemt FC Twente bij de hand tegen Roda JC

21 oktober 2017, 22:49

De sportieve crisis in Enschede is weer even bezworen. Oussama Assaidi zorgde voor rust bij FC Twente door zijn team met twee goals langs Roda JC te leiden. Peet Bijen maakte na rust ook nog gebruik van de zichtbare capitulatie van de Limburgers: 3-0. Daardoor is het eerste duel van interim-trainer Marino Pusic in een klinkende zege geëindigd. 

FC Twente stond voor het eerst onder leiding van Marino Pusic. Hij nam de taken over van René Hake die deze week uit zijn functie werd gezet. Onder Pusic, de voormalige assistent-trainer van Hake, werd er niet ineens een andere koers gevaren. Sterker nog, de basisopstelling was op geen enkele plek gewijzigd na de 3-1 nederlaag bij Willem II. Roda-trainer Robert Molenaar had ook geen aanpassingen gedaan na de tweede zege op rij in de Eredivisie. Met die eerste zes punten van het seizoen waren de Limburgers op gelijke hoogte gekomen met Twente.

Voor Roda JC had de wedstrijd sowieso een zwart randje, ongeacht het resultaat. Erelid en voormalig geldschieter Arnold 'Nol' Hendriks overleed eerder op de dag aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hendriks kreeg een eerbetoon in De Grolsch Veste via een applaus dat ook door de Twente-fans werd ondersteund. De harde kern van de Tukkers had vroeg in het duel ook een steunbetuiging over voor clubman Hake, die via een spandoek en een spreekkoor werd bedankt voor bewezen diensten in een moeilijke periode. Het was één van de weinige momenten waarbij de supporters zich konden roeren, want het grootste deel van de eerste helft kon het best worden omschreven als flipperkastvoetbal. Twente en Roda deden de bal om beurten aan elkaar cadeau in een zeer matig duel.

Assaidi was in De Grolsch Veste sowieso de beste man op het veld. Hij slaagde er als enige in om regelmatig een mannetje te passeren en daarna ook met een goede voortzetting te komen. Fredrik Jensen wist er een aantal malen net niet van te profiteren en ook de linksbuiten zelf had lange tijd weinig geluk in de afronding. Dat veranderde in 58ste minuut toen Assaidi op de juiste plek stond na voorbereidend werk van Jensen, Tom Boere en Luciano Slagveer: 2-0. Dat doelpunt had echter niet toegekend mogen worden omdat Slagveer buitenspel stond na de pass van Boere.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen