Rode cijfers voor Groningen: "Geen gewenste situatie"

15 november 2017, 16:15

FC Groningen heeft over het afgelopen seizoen na belastingen een verlies gedraaid van bijna anderhalf miljoen euro. Hoewel het bedrag was ingecalculeerd, is het volgens algemeen directeur Hans Nijland toch niet het gewenste resultaat. "Dit is geen gewenste en gezonde situatie", vertelt hij.

Het operationele bedrijfsresultaat was ongeveer een negatief bedrag van een half miljoen euro, na belastingen is dat bijna drie keer zo veel. Als gevolg van het negatieve resultaat is het eigen vermogen van de club van 6,4 miljoen euro per 30 juni 2016 gezakt naar circa 5 miljoen euro per 30 juni 2017. Hoewel de inkomsten uit sponsoring en reclame met circa een kwart miljoen euro zijn toegenomen ten opzichte van het voorgaande seizoen, is de opbrengst uit de verkoop van stoelen in de skyboxen gedaald.

"De cijfers zijn grotendeels in overeenstemming met de begroting en dus zijn we niet voor onaangename verrassingen komen te staan", aldus Nijland op de clubsite. "Wel is het natuurlijk zo dat we ons vanuit het verleden opgebouwde eigen vermogen hebben moeten aanspreken om het negatieve netto resultaat op te vangen. Dat is geen gewenste en gezonde situatie. Positief is echter dat we na een aantal magere jaren onze commerciële inkomsten weer hebben zien stijgen."

Wel zit FC Groningen nog altijd in de veilige derde categorie in het KNVB-licentiesysteem. Ook is de solvabiliteit ondanks de rode cijfers nagenoeg gelijkgebleven (44%).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen