Groenendijk en Stegeman verwachten gelijkwaardig duel

17 november 2017, 14:43

De zondag van dit eredivisieweekend wordt afgetrapt door ADO Den Haag en Heracles Almelo. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst is één punt in het voordeel van de ploeg uit Almelo, waardoor beide coaches een gelijkwaardige wedstrijd verwachten in Den Haag.

Groenendijk looft Heracles

ADO-trainer Alfons Groenendijk is zeer positief over de tegenstander van zondag. "Het is een hele vaste ploeg met heel herkenbaar voetbal", vertelt Groenendijk op de clubwebsite. "Ze hebben goede buitenspelers en een goed middenveld met veel diepte. Ze hebben prima spelers en draaien niet voor niets al jaren in de subtop mee in de Eredivisie. Kuwas kan ik zelf goed en hij is echt toe aan een stap hogerop. Ik ben ook gecharmeerd van Jamiro Monteiro op het middenveld. Ze hebben behoorlijk wat kwaliteit. Toch denk ik dat het dicht bij elkaar zal liggen. Ook wij hoeven voor niemand onder te doen."

Heracles mist vijftal

Heracles-coach John Stegeman kan zondag niet beschikken over Gor Agbaljan (knie), Brahim Darri, Robin Pröpper, Zeki Erkilinc en Wout Droste (hamstring). "Wout heeft een terugslag in zijn herstel, we hopen dat hij volgende week weer aansluit", zegt Stegeman. De coach beseft dat de opponent over de nodige ervaring beschikt. "Ze hebben met spelers als Aaron Meijers, Erik Falkenburg, Lex Immers en Abdenasser El Khayati veel ervaring, dat zie je terug in de wedstrijden. Maar het is ook een mix van die ervaring en jong talent. Er zit veel energie in die ploeg, met fysiek vermogen en vaardige spelers. Er zit een punt verschil tussen beide ploegen, de verschillen zijn klein. We moeten onze taken optimaal uitvoeren, dan maak je tegen iedere tegenstander kans. Ik vind dat we stappen maken, het is belangrijk dat we dit uit blijven drukken in resultaten. Beide ploegen zijn competitief aan elkaar, en als je zoals ADO een punt pakt tegen Feyenoord heb je wel wat in je mars."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen