Friday krijgt tegen Roda kans bij AZ: "Fred is er klaar voor"

17 november 2017, 16:47

Door de schorsing van Wout Weghorst mag Fred Friday zich bewijzen in de spits van AZ. De Alkmaarders spelen zondagmiddag in Kerkrade tegen Roda JC. Friday toonde bij Jong AZ al zijn vorm: zeven doelpunten in zes wedstrijden.

"Hij kan er nu meteen staan"

"Buiten die doelpunten zijn ook de minuten die hij bij Jong AZ gemaakt heeft belangrijk. Daardoor heeft hij geen gebrek aan wedstrijdritme en kan hij er nu meteen staan", licht trainer John van den Brom toe op de website van AZ. "Ik vind dat Fred er klaar voor is. Dat zeg ik niet alleen op basis van zijn duels bij de beloften maar ook door wat ik tijdens de trainingen zie."

Van den Brom heeft Joris van Overeem weer terug van een hamstringblessure. Na de interlandperiode was de voorbereidingsperiode maar kort op de uitwedstrijd tegen Roda JC, dat onderaan staat. "Ze zijn daar gelukkig niet in paniek geraakt, de trainer zit er nog", zegt Van den Brom. "Er zit bij Roda met Harm van Veldhoven een verstandige voetbalman die daar over gaat. Je ziet nu ook dat ze puntjes hebben gepakt de afgelopen weken."

Engels speelt bij Roda

Mario Engels vervangt bij Roda de geschorst Mikhail Rosheuvel op de rechterflank. Op de linksbackpositie moet trainer Robert Molenaar een keuze maken tussen Ard van Peppen en Jannes Vansteenkiste. Roda hoopt tegen AZ de laatste plaats te verlaten. "Ze hebben veel dynamiek in de ploeg, dat moeten we eruit halen anders is AZ moeilijk te stoppen", zegt Molenaar tegen De Limburger. "Aan de andere kant willen wij meer contouren laten zien van ons aanvalsspel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen