Cocu: "Zal veel beter moeten om kampioen te worden"

19 november 2017, 18:32

Phillip Cocu zag PSV op bezoek bij PEC Zwolle in de absolute slotfase de overwinning pakken (0-1). Daarmee blijft het verschil met nummer twee Ajax ook na de twaalfde speelronde acht punten bedragen. Toch stelt de trainer van de Eindhovenaren dat het beter zal moeten als PSV kampioen wil worden.

Cocu erkende na afloop tegenover FOX Sports dat er flink wat geluk bij kwam kijken. "Je wint de wedstrijd in de laatste seconden, dan heb je gewoon geluk. We wisten dat het lastig ging worden om nog te winnen en dan moet je zorgen dat je niet verliest. Dan maak je toch nog de winnende en dat is fortuinlijk. Ik vond dit een van onze mindere wedstrijden. We kwamen nauwelijks tot kansen, alleen vanuit standaardsituaties. Het was heel pover."

De PSV-trainer stelde ook dat de moeizame wedstrijd te maken had met de kwaliteiten van PEC. "In de eerste helft hadden we het nog redelijk onder controle. Maar in de tweede helft hadden we veel meer moeite met hun spel. Je moet eerst zorgen dat je de tegenstander onder controle houdt voor je zelf iets kunt creëren", zegt Cocu, die het nog niet over het kampioenschap wil hebben. "Ik denk niet dat we vandaag het spel hebben vertoond waardoor we kunnen praten over kampioenschappen. Het zal veel beter moeten willen we goede resultaten blijven halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen