Een 'lelijke zege' voor PSV: "Dit had Feyenoord vorig jaar"

19 november 2017, 20:52   Bijgewerkt: 19 november 2017, 22:13

Verdiend was het niet, belangrijk absoluut wel. PSV verstevigde de koppositie in de Eredivisie zondag door de topper bij PEC Zwolle met 0-1 te winnen. De teller staat daardoor na twaalf speelronden op het indrukwekkende aantal van elf overwinning en het gat met regerend kampioen Feyenoord is al opgelopen tot veertien (!) punten. "Misschien was dit wel het geluk van de kampioen."

"Het was zeker niet goed"

PSV had op visite bij revelatie PEC het mindere van het spel en maakte voorin nauwelijks iets klaar. Opvallend, aangezien de doelpunten de afgelopen weken als rijpe appelen vielen in het doel van de tegenstanders van PSV. Het leek er zondag op dat de ploeg voor de tweede keer dit seizoen niet tot scoren zou komen, maar Nicolas Isimat-Mirin redde de meubelen in blessuretijd. Het leidde tot feest bij PSV en een grafstemming bij PEC Zwolle.

Terwijl de spelers van PEC teleurgesteld en boos de kleedkamer opzochten, schalde er uit die van PSV al harde muziek. De koploper is blij met de driepunter in Overijssel. "Het was een lelijke overwinning", zegt verdediger Derrick Luckassen tegen FCUpdate.nl. "Het was zeker niet goed vandaag. Ons spel was niet mooi, maar de drie punten zijn wel belangrijk", aldus de oud-speler van AZ, die bij afwezigheid van Santiago Arias als rechtsachter opereerde.

"Ik speel niet graag rechtsback"

Met Luckassen als rechtsachter wilde PSV het spel van PEC ontmantelen. Dat lukte echter niet: de thuisploeg had de overhand en kreeg de meeste kansen. "We weten dat PEC goed kan voetballen, dus we probeerden de ruimtes klein te houden", zegt de jeugdinternational. "Ze hebben vaardige spelers en dat probeerden we tegen te houden, maar dat lukte niet altijd. Een doelpunt in de laatste minuut is dan heerlijk. Het maakt me niet uit of het verdiend is of niet. Het gaat om wedstrijden winnen en daardoor is dit superlekker."

Jammer voor Feyenoord

Omdat Feyenoord zaterdag ook tegen VVV-Venlo (1-1) punten morste, bedraagt het gat tussen koploper PSV en de regerend kampioen al veertien punten. "Het gat wordt groot en dat is alleen maar goed. Het is jammer voor Feyenoord, maar goed voor ons", reageert Luckassen. De manier waarop PSV bij PEC won, leek een beetje op de manier waarop Feyenoord vorig seizoen vaak toesloeg.

Heeft PSV het geluk van een kampioen? "Misschien wel. Het is nog te vroeg om dingen te zeggen hierover, maar als je dit soort wedstrijden wint dan ga je wel lekker. Het zijn lekkere punten." PSV lijkt daardoor wel op het Feyenoord het vorig jaar. "Feyenoord had het vorig jaar ook en die zijn er kampioen mee geworden. Wij doen het nu ook, dus wie weet staan we straks met die schaal…"

Dat er bij PSV nu al aan een kampioenschap mag worden gedacht, geeft aan hoe veranderlijk de voetbalwereld is. Na de nederlaag tegen sc Heerenveen (2-0) op 10 september werd PSV compleet door de mangel gehaald en nu is het hosanna. Luckassen haalt zijn schouders op. "Iedereen praat en iedereen heeft een mening. Als spelers weten we wat we doen en waar we mee bezig zijn. Ik trek me er niet veel van aan. Als het goed gaat is iedereen je vriend en als het slecht gaat dan kun je er niets van. Wij blijven er rustig onder en weten dat er nog veel dingen beter moeten."

Door: Remco Jacobi [photo,110287,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen