Zwolle maakt reclame: "We hebben PSV weggespeeld"

20 november 2017, 09:33   Bijgewerkt: 20 november 2017, 12:27

Als de kraker tegen PSV een examen was voor PEC Zwolle, dan is de Eredivisie-stuntploeg daar met vlag en wimpel voor geslaagd. Daar doet de 0-1 nederlaag niets aan af, beseft ook de selectie van de nummer vier van de Eredivisie. Reden voor paniek is er zodoende allerminst in Zwolle. "We hebben de koploper weggespeeld en dat is een compliment waard."

Bloemen, maar geen punten

Wel de bloemen maar niet de punten. De aloude sportterm lijkt zondag gemaakt voor Younes Namli. Kort na de verloren wedstrijd staat de buitenspeler met een bos bloemen in zijn hand vanwege zijn Man of the Match-uitverkiezing, maar echt blij is hij uiteraard niet. Een laat doelpunt van Nicolas Isimat-Mirin dompelt PEC in rouw.

Zijn ploeggenoot Dirk Marcellis is het daar mee eens. "Ik denk dat we bestolen zijn", zegt de leider van de defensie. "Ik denk dat PSV het niet verdiende om te winnen. Als er iemand het verdiende, dan waren wij het. Qua veldspel, qua mogelijkheden en qua hoe we het gedaan hebben. Maar daar koop je niets voor. Zij zijn niet echt gevaarlijk geweest, maar toch ligt ineens die bal erin. Tja, dat is geluk. Het was meer toeval dan dat PSV er echt vertrouwen in had."

"We zijn als team gewoon heel ver"

Toch mag PEC trots zijn op het optreden tegen de fiere leider van de competitie. "Daar ben ik wel tevreden over", vervolgt Marcellis. "Wij stonden voorafgaand aan dit duel op de derde plaats en speelden tegen de nummer één en hebben het initiatief genomen. Wij hebben het spel gemaakt en het best goed gedaan. De mogelijkheden waren voor ons en niet voor PSV. Toch weet je bij PSV dat je razend alert moet blijven op die gasten voorin. Uit het niets kunnen ze gevaarlijk worden, maar eigenlijk viel dat de hele wedstrijd mee. We hadden het goed onder controle en hebben heel volwassen gespeeld."

Namli, die als rechtsbuiten een plaag was voor de defensie van PSV, vindt dat PEC andermaal reclame voor zichzelf heeft gemaakt. "Dat hebben we zeker gedaan", vindt hij. "Als we 0-0 hadden gespeeld, had ik ook gebaald want ik vond dat we veel beter waren. Maar iedereen heeft gezien dat we de nummer één van Nederland hebben weggespeeld en dat is ook een compliment waard", zegt hij trots.

"De buitenwacht vindt het ineens interessant"

Toeval of niet, sinds John van 't Schip afgelopen zomer aanmeerde in Zwolle, draait het als een tierelier. "Wij zijn een weg ingeslagen onder deze trainer en proberen iedere wedstrijd beter te worden. Daar hoort een wedstrijd tegen PSV waarin je gelijkwaardig bent, nu ook bij. Wij spelen elke week zo, maar nu vindt de buitenwacht het ineens heel interessant. Wij wisten al dat we dit konden, maar daar kopen we nu niets voor. Toch is het geen reden om iets te veranderen", spreekt Marcellis.

De oud-speler van PSV weet wel wat de succesformule van De Blauwvingers is. "Onze grootste kracht is dat we alles als team doen", legt hij uit. "Als we aanvallen doen we dat met z'n allen en als we op de eigen zestien moeten staan dan doen we dat ook met z'n allen. We weten precies van elkaar wie wat doet en hebben vertrouwen in elkaar. Dan kom je gewoon heel ver in de Eredivisie. En we hebben een paar jongens met extra kwaliteit die een wedstrijd kunnen beslissen. Het moet wel allemaal precies in elkaar vallen en dat is gebeurd in het begin van het seizoen."

"Heerlijk om in zo'n ploeg te spelen"

I{image[322494][right-half][]}n het plan van Van 't Schip is een belangrijke rol weggelegd voor Younes Namli, die in de zomer overkwam van sc Heerenveen. De 23-jarige technicus voelt zich als een vis in het water in de aanvalsmachine van PEC Zwolle. "Bij Heerenveen werd ik vaak op 6 of 8 gezet, maar ik heb altijd gezegd dat ik aanvallender wilde spelen. Dat mag ik hier doen en dat is perfect. Het is een heerlijk team om in te spelen. We hebben zoveel goede spelers en het is altijd lekker om in een goede ploeg te spelen. Ik ben heel blij om hier te mogen voetballen. Ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt en voel het vertrouwen."

Met het vertrouwen zit het sowieso wel goed bij PEC Zwolle, weet ook de Deen. De nederlaag tegen PSV, pas de tweede van het seizoen, is geen reden voor paniek. "Ik ben trots op het team en op wat we tot nu toe hebben laten zien. We willen zo doorgaan", zegt Namli. "We gaan nu niet liggen huilen. Morgen is een nieuwe dag. Het is niet dat we slecht hebben gevoetbald, want we hebben fantastisch gespeeld. Dit moeten we volgende week weer doen en we moeten dan ook doelpunten maken", zegt de aanvaller, die zaterdag op bezoek gaat bij zijn oude club Heerenveen.

PEC Zwolle staat nog keurig op de vierde plaats, een notering waarvoor het uiteraard zou tekenen. "Ik kan geen plek zeggen waar we gaan eindigen, maar ik vind dat we de lat hoog moeten leggen. Het ligt aan andere ploegen of ze ons serieus nemen of niet, maar wij komen er echt aan."

Door: Remco Jacobi [photo,110291,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen