Groep H: Dortmund verliest weer, monsterscore Real

21 november 2017, 22:47   Bijgewerkt: 21 november 2017, 22:53

Het Champions League-boek van Borussia Dortmund heeft dinsdag een nieuw vervelend hoofdstuk gekregen. De ploeg van Peter Bosz kwam thuis tegen Tottenham Hotspur op voorsprong, maar ging toch met 1-2 de bietenbrug op. Ondertussen won Real Madrid met zeer ruime cijfers op Cyprus van APOEL Nicosia. Ondanks dat is Tottenham nu zeker van de eerste plaats in de groep. 

Bosz verliest weer

Borussia Dortmund had tot vandaag pas twee punten verzameld in vier Champions League-duels, terwijl Tottenham Hotspur er al tien in het bezit had. Ondanks het verschil in punten kwam nummer drie Dortmund op voorsprong in eigen huis. Pierre-Emerick Aubameyang, die terugkeerde van een disciplinaire schorsing, schoot na een halfuur het eerste doelpunt op de borden. Het doelpunt van de spits kwam echter vooral tot stand dankzij Andriy Yarmolenko, die Aubameyang met een heerlijke hakbal lanceerde.

Tottenham Hotspur verloor afgelopen weekend van Arsenal en kwam vandaag dus weer op achterstand, maar toch rechtte het team zijn rug. Voor rust was Christian Eriksen al dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door Roman Bürki. Na rust slaagde Tottenham er wel in om de ban te breken. Harry Kane schoof de bal in de 49ste minuut binnen in de korte hoek, nadat Dortmund-speler Jeremy Toljan de bal knullig had ingeleverd aan de zijkant. Dat was wederom een teleurstelling voor Bosz, maar de grootste domper moest toen nog komen. Heung-Min Son krulde de bal een kwartier voor tijd in het doel na goed werk van Dele Alli. Dortmund kwam die dreun niet meer te boven en heeft dus nog altijd niet gewonnen in de Champions League. Bovendien moet het in de laatste speelronde alle zeilen bijzetten om in ieder geval een Europa League-ticket te pakken.

Monsterscore Real Madrid

Cristiano Ronaldo was bij de 0-4 de aangever en haalde na de pauze zelf de trekker over. Vier minuten na de pauze kopte hij op aangeven van Marcelo overtuigend het speeltuig in het doel. Vijf minuten later was het alweer raak: Ronaldo profiteerde optimaal van geschutter in de APOEL-defensie en schoof de zesde treffer in het doel. Dat doelpunt was bijzonder voor Ronaldo, aangezien hij nu in het kalenderjaar 2017 op achttien goals staat. Nog nooit eerder haalde een speler dat aantal in een Champions League-jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen