Jupiler League: Schuurs steelt de show, Graafschap verliest

8 december 2017, 22:08

Op een vrijdag waar hevige sneeuwval drie Jupiler League-duels parten speelde, groeide Perr Schuurs uit tot de grote uitblinker van speelronde 17. Met twee wereldgoals hielp de kersverse Ajax-aanwinst Fortuna Sittard op weg tegen het kansloze RKC Waalwijk (5-0). De Graafschap moest een nederlaag slikken bij Almere City (2-1). Koploper NEC kwam niet in actie, omdat het duel met FC Oss werd afgelast. Ook bij Go Ahead Eagles - Jong PSV werd niet afgetrapt, Helmond Sport - FC Eindhoven zochten bij een 0-0 tussenstand definitief de kleedkamers op.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Schuurs voorzag zijn prachtige week van extra glans. Een dag na zijn afgeronde transfer naar Ajax, schoot de verdediger van Fortuna Sittard twee prachtige goals tegen de touwen. Van ver ramde Schuurs in de eerste helft een vrije trap binnen, in de tweede helft deed hij dat dunnetjes over met een afstandsschot. Tussendoor was RKC met tien man komen te staan door een rode kaart van de ervaren Serginho Greene. Na de Schuurs-show liep Fortuna verder uit via Stefan Askovski, Finn Stokkers, Djibril Dianessy (penalty) en invaller Lars Hutten. RKC eindigde het duel ook nog eens met negen man. Fortuna Sittard heeft na zeventien wedstrijden een punt minder dan NEC.

Almere City - De Graafschap  2-1

Voor De Graafschap raken de bovenste plaatsen uit zicht. De Superboeren kenden een uitstekend begin in Almere, maar stonden na negentig minuten met lege handen. De 0-1 van Anthony van den Hurk was fraai. Een afgemeten voorzet van Daryl van Mieghem knikte Van den Hurk goed in het doel. Een enorme fout van Jordy Tutuarima liet de wedstrijd kantelen. De verdediger van De Graafschap dacht de bal voor zijn eigen doel langs te kunnen spelen, maar zag Silvester van der Water over het hoofd. Hij strafte de fout af. Vlak na rust tekende Dennis van der Heijden, dievrij stond, met een intikker voor de winnende. De Graafschap blijft vierden, op een marge van acht goals op NEC.

Telstar - FC Emmen 0-0

De subtopper tussen Telstar en FC Emmen, ofwel de nummer zeven tegen de nummer zes, eindigde onbeslist. Vooral Andrija Novakovich zal daar slecht van slapen. Hij verdiende de penalty zelf met een aardige actie. Novakovich ging zelf achter de bal staan, maar faalde. Beide ploegen kregen vervolgens prima kansen, maar lieten die onbenut.

Overige uitslagen:

FC Volendam - FC Utrecht 2-1

FC Dordrecht - MVV 2-4

Programma

Maandag, 20.00 uur

FC Oss - NEC

Jong Ajax - FC Den Bosch

Jong AZ - SC Cambuur

Dinsdag, 20.00 uur

Go Ahead Eagles - Jong PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen