PEC knokt zich terug tegen Excelsior en komt naast Ajax

9 december 2017, 22:20   Bijgewerkt: 10 december 2017, 00:32

PEC Zwolle is tegen Excelsior voor de zesde keer op rij ongeslagen gebleven in een uitwedstrijd (1-2). In een winters Kralingen was PEC de beter voetballende ploeg, maar kwam het direct na rust op achterstand door een penalty van Mike van Duinen. De Zwollenaren trokken de wedstrijd, die pas in de tweede helft leuk werd, echter alsnog naar zich toe en staat nu in punten gelijk met Ajax. Excelsior daarentegen lijdt alweer de vierde Eredivisie-nederlaag op rij en moet een pas op de plaats maken na een uitstekende seizoenstart.

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag had voorafgaand aan de wedstrijd een keeperswissel doorgevoerd. De IJslander Ögmundur Kristinsson maakte geen al te solide indruk de laatste weken en verloor zijn plek aan Theo Zwarthoed. Collega John van 't Schip bleek niet tevreden over zijn spitsen en probeerde het met buitenspeler Terell Ondaan in de punt van de aanval.

Youness Mokhtar was de enige speler die voor rust enig doelgevaar wist te stichten. De vleugelaanvaller schoot echter twee keer in de handen van Zwarthoed en zag de doelman vlak voor de pauze uitstekend redden op zijn diagonale inzet.

Het bleek het startsein voor een levendige, open tweede helft. Saymak had al meteen voor 1-2 kunnen zorgen, maar zag zijn bekeken inzet net naast gaan. Aan de andere kant kreeg Zakaria El Azzouzi een uitgelezen kans om Excelsior weer op voorsprong te zetten, maar zijn slappe inzet kon nog gepakt worden door Diederik Boer. Namli deed het na ruim een uur spelen voor PEC. De Deen krulde een vrije trap met veel gevoel richting korte hoek en Zwarthoed kon de 1-2 niet voorkomen.

Excelsior probeerde nog een gelijkmaker af te dwingen, maar wist geen poot aan de grond te krijgen tegen het rustig combinerende PEC. De thuisploeg moest bovendien met tien man verder nadat Stanley Elbers zijn tweede gele kaart kreeg. PEC moest in de extra tijd nog één keer bibberen, maar kon opgelucht ademhalen nadat een inzet van Van Duinen tegen de paal eindigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen